Declarația de Incluziune, Diversitate și Echitate (DEI)

Acest document este o declarație a înțelegerii de către EMCC a incluziunii, diversității și egalității și care sunt implicațiile pentru organizațiile EMCC și pentru practicienii noștri și membrii corporativi. Definițiile, domeniul de aplicare al conceptelor și implicațiile sugerate sunt toate permise sau constrânse de parametrii Viziunii și Valorilor noastre și Eticii Globale.

CONTEXT

Scopul EMCC este de a dezvolta, promova și stabili așteptările de bune practici în mentorat, coaching și supervizare la nivel global în beneficiul societății. Recunoaștem că există tradiții, practici culturale, cadre juridice și istorice diferite în și între regiunile și țările membre.

Credem că diversitatea familiei EMCC este un punct forte major. Și, fiind mai conștienți cu privire la implicațiile incluziunii, diversității și egalității pentru membrii EMCC, voluntari, angajați, directori și consiliile noastre de administrație, ne vom servi mai bine Scopul și Viziunea noastră de a fi organismul de mentorat , coaching și supervizare.

DEFINIȚII

Incluziunea, diversitatea și egalitatea sunt concepte diferite. Incluziunea, diversitatea și egalitatea pot fi fiecare prezente sau absente într-o organizație / echipă, independente una de cealaltă.

Incluziunea este o emoție, influențată de mentalitatea dvs. Incluziunea se realizează atunci când oamenii se simt respectați, apreciați, sunt investiți cu încredere, în siguranță, au sentimentul de apartenență și sunt capabili să fie cel mai bun sine.

Diversitatea este diferență. Diferențele noastre includ, dar nu se limitează la, abilități, vârstă, aspect, carieră, haine, cultură, dizabilități, educație, etnie, experiență, gen, sănătate, interese, stare civilă, naționalitate, statut parental, filozofie, opinii politice, religie , identitatea sexuală, mediul socio-economic, procesele de gândire, triburi și experiență de muncă. Unele dintre aceste diferențe sunt permanente și unele se pot schimba și se schimbă în timp. Diferențele noastre sunt ceea ce ne face unici.

Egalitatea înseamnă a trata toată lumea la fel de bine. În practică, aceasta înseamnă că, atunci când vrem să îi ajutăm pe indivizi să fie și să facă tot ce le poate, probabil că îi vom trata pe toți diferit – chiar dacă doar puțin, pentru că toți suntem unici. A trata pe toți la fel de bine, ne cere să răspundem oamenilor, ținând cont de diferențele lor; nu indiferent de diferențele lor, în acest fel e mai relevant când vorbim de echitate și egalitate de șanse.

VIZIUNE

Viziunea noastră este că EMCC este o comunitate incluzivă în care fiecare membru, individual și corporativ, se simte respectat, apreciat, investit cu încredere, în siguranță, are un sentiment de apartenență la grup și la valorile personale, poate fi cel mai bun sine și poate face cea mai bună muncă în beneficiul societății.

MISIUNE

Misiunea noastră este să:

  • Demistificăm agenda de incluziune, diversitate și egalitate – IDEA

  • Ajutăm familia EMCC să devină și mai incluzivă și mai diversă

  • Sprijinim membrii persoane fizice și corporative și furnizorii de formare acreditați:

    • Să devină practicieni mai incluzivi, astfel încât practica de mentorat, coaching și supervizare să ajute locurile de muncă și comunitățile să fie mai incluzive și să culeagă beneficiile diversității

    • pentru a fi mai încrezători în a demonstra, prin practica lor, convingerea că:

      • toată lumea contează

      • toți suntem diferiți

      • diversitatea adaugă valoare

      • incluziunea este o emoție

  • Să explorăm mai multe modalități de a le permite clienților să înțeleagă următoarele:

    • este vital să tratăm pe toți la fel de bine

    • obținem valoare maximă și consecventă din diversitate doar atunci când indivizii se simt incluși

    • mentorat, coaching și supervizarea incluzive le permit clienților să se simtă respectați, investiți cu încredere, în siguranță, apreciați, au un sentiment de apartenență și, prin urmare, sunt capabili să fie cel mai bun sine și să facă cea mai bună muncă.

  • Să se dezvolte în mod constant în ceea ce privește agenda de incluziune, diversitate și egalitate:

    • căutând în mod regulat feedback de la colegi, cu referire în special la orice prejudecată care prin comportamentul lor care poate fi revelatoare

    • întrebând „ce am crezut despre ea/el/ei, înainte să am acea întâlnire/sesiune? De unde a venit această credință? Ce dovezi am?”

IMPLICAȚII PENTRU

… EMCC Global pentru a permite tuturor membrilor EMCC să se simtă incluși (respectați, apreciați, investiți cu încredere, în siguranță și având un sentiment de apartenență) prin revizuirea regulată a măsurii în care cei cinci piloni – gestionarea incluziunii, combaterea discriminării, promovarea egalității de șanse, facilitarea accesului și valorificarea diversității sunt trăite de liderii, personalul și voluntarii EMCC Global și EMCC România

… Consiliile de organizare regională și de țară ale EMCC să permită membrilor, angajaților și voluntarilor lor să se simtă incluși (respectați, apreciați, investiți cu încredere, în siguranță și având un sentiment de apartenență) prin revizuirea regulată a măsurii în care cei cinci piloni – gestionarea incluziunii, combaterea discriminării, promovarea egalității de șanse, facilitarea accesului și valorizarea diversității sunt trăite în cadrul organizației lor.

… Furnizorii de formare acreditați EMCC pentru a se asigura că toți participanții la program se simt incluși (respectați, apreciați, de încredere, în siguranță și având un sentiment de apartenență) și includ în conținutul lor, nevoia și instrumentele de sprijinire a mentorilor, antrenorilor și supraveghetorilor pentru a vedea de ce gestionarea incluziunii, combaterea discriminării, promovarea egalității de șanse, facilitarea accesului și valorizarea diversității contează și modul în care ei, în calitate de mentori, antrenori și supraveghetori, pot facilita mai bine acest lucru.

… Mentori, coach-ii și supervizorii EMCC pentru a ajuta clienții să înțeleagă…

  • mai bine rațiunea creării și menținerii unor comunități incluzive

  • de ce gestionarea incluziunii, confruntarea cu discriminării, promovarea egalității de șanse, facilitarea accesului și valorificarea diversității sunt esențiale pentru menținerea comunităților incluzive și de ce este important.

  • mai bine rolul în ceea ce privește cele de mai sus atunci când sunt într-un proces de coaching/mentoring/supervizare în timp ce reflectă asupra comportamentului lor, se gândesc la mentalitatea lor, își revizuiesc obiectivele sau explorează ce acțiuni ar putea întreprinde.

Având în vedere tradițiile, practicile culturale, cadrele juridice și istoria diferitelor țările membre în ceea ce privește Incluziunea, Diversitatea și Egalitatea, ne-am aștepta ca implicațiile de mai sus să „se desfășoare” diferit în locuri diferite, dar în parametrii Incluziunii, Diversității și Egalității.
Viziunea și Misiunea și Viziunea și Valorile sunt mai mai ample când vorbim de EMCC și Etica Globală.